Pikalaina 6kk

  Pikalaina 6kk Maksuajalla

  Pikavippien maksuajoissa on jo jonkin verran valinnanvaraa, eikä tilanne ole lähellekkään sitä mitä se on joskus ollut. Jos olet joskus aikoinaan ottanut vippiä, olet varmasti huomannut että laina-ajat ovat noista ajoista pidentyneet todella paljon. 6 kuukauden maksuaika ei ole mitenkään vaikea kuitenkaan saada, ja valikoimana on mm. seuraavia lainoja…


  Oli nimittäin aikoja, jolloin 30 päivän maksuaika pikalainalle oli jo aika pitkä. Nykyisin se on kuitenkin yleensä se kaikkein lyhyin, ja laina-aikaa voi nykyisin pikavipille saada jopa vuoden verran.

  6 kuukautta on kuitenkin aika suosittu maksuaika, erityisesti siitä syystä että se antaa usein aika hyvän balanssin. Se on sopivan pitkä hieman suuremmankin pikavipin kanssa, mutta moni vippi on kuitenkin sen verran pieni, että vuoden maksuaikaa niihin ei tarvitse ottaa.

  Pikavippi maksuaika 6kk

  Jokaisella on tietenkin omat rajansa sen suhteen, että milloin tarvitsee pikalainalle 6 kuukautta maksuaikaa ja milloin tätä enemmän tai vähemmän.

  Nykyisin tilanne on siinä mielessä erittäin hyvä, että maksuajaksi voi usein saada jotakuinkin juuri sen verran kuin sitä haluaa. Tämä kuitenkin vaatii lähes aina lainapalvelun valintaa tämän mukaan, sillä varsinkin pikavippien kohdalla tilanne menee usein siten, että jokaisella firmalla on oma, kiinteä maksuaika, joka pätee kaikkiin vippeihin mitä he tarjoavat.

  Sinällään tämä on hieman erikoinen tarjous, sillä on selvää että laina-aika toiveet ovat eri jos laina on 100 euroa tai 1500 euroa. Kuitenkin yleensä jos lainaat vippisi paikasta X, on kaikissa heidän vipeissään aina sama maksuaika. Tämän takia on myös tarjolla 100e pikavippejä 12kk maksuajalla, vaikka useimmissa tilanteissa näin pitkä laina-aika on turhankin pitkä.

  Pikalaina 6kk

  Toinen haaste on se, että koska laina-ajat ovat usein näin sidotut, on tiettyjä rajoja jotka ovat paljon tavallisempia kuin toiset. Yleensä nämä ovat olleet pikavippien kohdalla 1 kuukauden, 3 kuukauden, 6 kuukauden ja 12 kuukauden rajat.

  Vuosi kaksi sitten pikavippi 6kk maksuajalla oli vielä aika tavallinen tarjous, mutta sen jälkeen moni näistä vippipaikoista on nostanut laina-ajat vuoteen. Tämän takia nykyisin on tarjolla vähemmän näitä puolen vuoden maksuajan omaavia lainoja.

  Se kannattaako sinun ottaa suosiolla vuoden maksuaika vai ei, riippuu omasta halustasi. Tarjonta on silloin parempaa, ja monissa edullisemmissa ja luotettavissa vipeissä laina-aika on nykyisin pakostaskin 12 kuukautta.

  Heikkoutena tässä on se, että joudut maksamaan korkoa hieman enemmän kun maksuaika on pidempi. Tämän ongelmallisuus riippuu lainan suurudesta, ja yleisesti mitä pienempi laina on kyseessä, sitä pienempi ongelma hinnallisesti tämä on.

  Yleisinä vinkkinä voisinkin sanoa, että jos vähänkään epäilyttää oma maksukyky 6 kuukauden maksuajalla, on harvoin iso virhe pidentää se vuoteen. Jos taas tuntuu että lainan voisi hyvin maksaa takaisin jo puolessa vuodessa, ei ehkä kannata ottaa vuoden maksuaikaa turhaan.

  Toinen keino jos haluaa tarkemmin säätää laina-aikaa on ottaa joustoluotto. Näissä on hieman suurempi korko, mutta jos niiden avulla pystyy lyhentämään maksuaikaa selvästi, voi se olla edullisempi ratkaisu kuitenkin. Toisaalta jos ero on vain kuukausi tai pari, niin tämä kalliimpi korko on usein suurempi haitta kuin etu.

  Joustoluotot eivät myöskään usein sovi lyhyisiin laina-aikoihin, sillä niihin kuuluu usein nostokulu. Tämä veloitetaan heti kun nostat rahat, ja tämän takia mitä nopeammin maksat vipin takaisin, sitä kalliimmaksi tämä kiinteä kulu sinulle tulee.

  Useimmiten suosittelen joko ottaamaan pikalainan 6kk maksuajalla jos mahdollista, tai sitten vipin vuoden maksuajalla. Joustoluottoja ei aina kannata käyttää, mutta niistäkin voi kyllä olla apua jos niitä käyttää fiksusti.