Mikä On Pikavippi (2019)

  Aluksi voisimme vaikka antaa heti muutamia esimerkkejä lainoista jotka voisi luokitella laadukkaiksi pikavipeissä.

  Pikavipillä ei taida tänä päivänä enää olla mitään tarkkaa määritelmää ja sen mukaan voisikin sanoa, että hyvin monenlaisia lainoja voitaisiin nykyään luokitella pikavipeillä. Toki termi yleensä viittaa tietynlaisen lainaa, mutta, koska esimerkiksi monia nopeita luottoja voi käyttää jotakuinkin ihan samalla tavalla kuin tavallista vippiä voitaisiin tätä kautta argumentoida, että nekin voidaan luokitella pikavipeistä.

  Mitään yksiselitteistä määritelmää tällaiselle lainalle olla ja tämän takia termi merkitys vaihtelee jonkin verran sen mukaan keneltä sitä kysytään.

  Mikä On Pikalaina?

  Pikavippiä ja pikalainaa ovat tulleet synonyymeja ja tarkoittavat samoja asioita. Vaikka tavallaan tässäkin olisi väittää sitä, että pikalaina on laajempi termi kuin pikavippi niin usein nämä sanat käytetään ristiin.

  Yleisesti jos ihmiset puhuvat pikavipeistä niin niillä tarkoitetaan pieniä lainoja mitä netistä nopeasti on haettavissa. Siinä on pikavipit voivat nykyään kuitenkin olla jonkin verran erilaisia lainoja sillä itse lainaa joka kulkee pikavippi nimen alla on mahdollista saada jopa kahteen ja puoleen tuhanteen euroon saakka. Kuitenkin useimmat pikalainat ovat selvästi pienempiä ja tavallisesti suurimmassa pikavipeistä mitä verkosta haetaan on alle viidensadan euron suuruisia.

  Pikavipeillä voisi sanoa olevan tiettyjä asioita yhteistä joista nykyään merkittävin on ehkä se, että ne ovat usein pienempiä lainoja. Monet asiat mitkä ennen erottivat pikavipit selkeästi enemmän muista lainoista ovat kutistuneet nettilaina kehittyessä yleisesti. Esimerkiksi aikoina pikavippi viittasi lainoihin joita oli haettavissa nopeasti esimerkiksi tekstiviestin avulla. Nykyään tämä ei kuitenkaan ole mahdollista vaan kaikki lainat netissä haetaan pitää hakea pankkitunnusten ja netin kautta.

  Sinällään jos haet pikalainaa tai sitten, vaikka kulutusluottoa niin yleisesti lainan hakeminen käy jotakuinkin ihan entisellä tavalla. Tämän takia on helppo sanoa, että erot nettilaina ja välillä ovat paljon pienemmät ja osittain tämän takia myös terminä pikavippi on jossakin määrin vanhentunut.

  Mitä Ovat Pikavipit 2019?

  Pikavipin voisikin sanoa nykyään tarkoittavan lähinnä netistä nostettavia lainoja jotka ovat sieltä pienemmästä päästä ja jotka on tarkoitus maksaa alle vuodessa takaisin. Tämä on ehkä realistisempi terminä tälle nykyään sillä selvää rajaa monesti esimerkiksi vippiin ja luoton välillä ei välttämättä niin paljon tulee varsinkin pieni ja lainojen kanssa. Vaikka yhä eroja on tavallaan sen suhteen, että onko kyseessä joustoluotto vai pikalaina niihin useimmissa tapauksissa näitä lainoja käytetään hyvin samalla tavalla.

  Moni hakija laskea nykyään joustoluotto ja myös tässä mielessä pikavipeissä sillä, vaikka ne saattavat jossakin määrin olla erilaisia lainoja niin käyttötarkoituksen mukaan ne ovat usein lähes samat. Vahvasti tuleekin esille miettiessä sitä mitä pikalainat oikeasti nykyään ollaan, että niiden termia laajentunut selvästi alkuajoista. Samaten se mitä asiat nämä ovat aikoinaan tarkoittaneet ovat niin vahvasti tulleet muihinkin lainoihin selkeästi pikavippi monesti eroaa muista lainoista kuin kun sen mukaan.

  Esimerkiksi kulutusluottoja haettaessa prosessi on jotakuinkin ihan sama kuin pikalainoista. Pikavipeistä lainaa saada sen tilille hieman nopeammin, mutta luotto jakin tulee tilille nykyään lähes yhtä nopeasti kuin. Maksuaikaa pikavipillä voi joskus olla jopa vuoden verran ja tämän takia lyhyt maksuaika ei välttämättä sido yhteen kaikkia pikalainoja. Ainoa tekijä joka oikeastaan näitä selvästi yhdistää on juuri niiden pieni koko ja tämän takia pikavippi yleensä nykyään tarkoittaa verkosta juuri lainoja jotka ovat kooltaan pienemmästä päästä.

  Kysymykseen siis mikä on pikavippi voisi vastata, että nykyään se tarkoittaa aika laajasti lainoja jotka ovat vain pieniä. Aikaisemmin sanalla tarkemmin määritelty terve, mutta nykyään laina tarjama sekoitus on lähinnä tällainen yleis termi pienillä lainoille. Pikavipit ovat edelleen suosituimpia laina ja mitä netistä otetaan, mutta tässä voi pohtia myös sitä, että liittyykö tämä enemmän siihen, että ihmiset mieluummin ottavat pieniä lainoja netistä kuin siihen, että itse pikavippi olisi jotenkin suosittu laina. Koska tämä termi on nykyään niin laajakatseinen niin voidaan sanoa, että todennäköistä on, että terminä pikavippi viittaa vahvemmin kokoajan eikä enää niin laina muihin ominaisuuksiin. Tätä tukee myöskin se, että monet pikavipit ja mainostetut lainat saattavat erota toisistaan hyvin paljon ja toisaalta joskus joustoluotto ja pikavippi voivat olla lähempänä toisiaan kuin se kaksi saman nimen alla kulkeva lainaa.