Lainaa Yksityishenkilöltä (2019)

  Helpoin tapa netistä hakea luotettavasti lainaa yksityishenkilöltä on hakea vertaislainaa. Tässä muutamia palveluja joiden kautta pystyt helposti sopimaan lainoista ja katsomaan miten saisit lainaa haettua muiden ihmisten kautta.


  Miten paljon helpompaa ottaa laina jo yritysten kautta sillä he ovat enemmän erikoistuneen niiden tarjoamiseen ja lisäksi heillä on esimerkiksi usein vahvempi tausta jotain helppo selvittää. Melko suurta osaa ihmisistä kuitenkin nykyään kiinnostaa myös mahdollisuus ottaa lainaa yksityishenkilöltä ja miettiä tulisiko sitä kannattavammaksi kuin hakea lainaa yritysten kautta.

  Muutamia suuria palveluja myöskin verkkoon tullut jotka välittävät näitä lainoja. Tätä kautta voit siis esittää lainapyynnön joka sitten välitetään eteenpäin ihmisille jotka ovat kiinnostuneet tarjoamaan lainoja jotka täyttävät heidän ehtonsa. Näiden kautta onkin yleisesti turvallisempaa yrittää saada vippiä yksityishenkilöltä kuin katsoa itse vai ketkä lainoja tarjoaisivat.

  Pikavippi Yksityishenkilöltä

  Periaatteessa monenlaisia lainoja mahdollista ottaa yksityishenkilöltä. Pikavippi on usein aika pieni laina ja sen takia voisi olettaa, että sitä olisi kaikkein helpoin saada tavallisilta kansalaisilta.

  Periaatteessa pikavippi voi olla myös sellainen laina jota voi ehkä helpoiten esimerkiksi tuttavilta pyytää. Se voisi kuitenkin olla vaikea lainaa ottaa ihan tuntemattomilta ihmisiltä sen takia, että se on melkolailla usein niin pieni laina, että ja vaiva mitä joutuisi tässä näkemään ei useimmiten ole sen arvoista. Lisäksi kun tavallinen pikavippi on kohtalaisen edullista ja helppoa nykyään yritysten kautta saada niin maneesit ei välttämättä ole niin kannattaa yrittää pikalaina yksityishenkilöltä saada ellet heitä tunne hyvin.

  Useimmat lainat mitä haetaan vertaislaina palvelujen kautta ovat suurempia kuin mitä monet pikalainat ovat. Sinällään kuitenkin lainan ei tarvitse yleisesti olla erityisen suuri ja varsinkin jos käyttää näitä palveluja niin usein on mahdollista esimerkiksi tuhannen tai kahden euron laina ja kohtuullisen helposti yksityishenkilöltä hakea. Pienen, esim. 100e pikavipin haku taas on vaivaltaan usein turhan vaikeaa.

  Lainaa Yksityishenkilöltä

  Suurin haaste on se mikä tulee sellainen halutaan ottaa luottoa yksityishenkilöltä tulee helposti sen suhteen, että kuinka pystyt arvioimaan lainanantaja luotettavuuden. Jos otat lainaa yritykseltä niin on se niillä on takanaan historia ja lisäksi he ovat tarkoista tietyistä rekistereistä joista tiedät helposti kuka lainan takana on. Samaten usein ongelmia voi olla helpompi lähteä selvittämään esimerkiksi oikeusteitse sellaista tulisi.

  Jos toinen osapuoli on sitten yksityishenkilö niin ongelmia syntyessä asian ratkaisu voi olla haastavampaa. Lisäksi voi olla huomattavasti haastavampaa myöskin etukäteen selvittää, että kuinka luotettava lainaaja kyseessä on.

  Vaikka lainan ottaminen tavalliselta kansalaiselta voikin siis antaa mahdollisuuksia saada hieman edullisempaa lainaa niin kannattaa myöskin pohtia onko tämä tästä sen riskin arvoinen.

  Tietyissä tilanteissa erot voivat olla niin suuria, että tämä kannattaa tehdä. Aina ei kuitenkaan näin ole ja jos haluat lainaa turvallisemmin ottaa niin usein tapahtuu luotettavia laina palvelujen kautta todennäköisemmin.

  Osa ihmisistä yrittää kuitenkin enemmän hakea lainaa yksityishenkilöiden kautta sen takia, että heillä on esimerkiksi on luottotiedot menneet ja tämän takia heille ei myönnetä lainaa eri lainapaikoista. Toisaalta tämä voi antaa heille mahdollisuuden sitten lainaa saada, mutta usein kääntöpuolena voi tulla se, että ihmiset jotka ovat valmiita antamaan lainaa ihmisille joille luottotiedot ovat jo menneet voivat olla keskimäärin hieman heikommilla kunta laittamassa laina. Joko he eivät ole täysin luotettavia tai sitten he eivät välttämättä ole niin tietoisia siitä mitä laitan antaminen oikea sisältää.

  Kaiken kaikkiaan voi sanoa siitä mahdollisuudesta ottaa vippiä yksityishenkilöltä, että tietyistä tilanteesta tämä antaa sinulle mahdollisuuksia tarkemmin sopia tietyistä lainan ehdoista ja joskus myös saada lainaa pienellä korolla. Se tuo usein kuitenkin tiettyjä riskejä jotka ovat tälle tyypillisiä tämän takia monia tilanteita varten kannattaa ehkä pysyä mieluummin luotettavista laina paikoissa. Lisäksi aikaa kuluu lähes aina enemmän kun haetaan lainaa yksityishenkilöltä kuin jos haet lainaa esimerkiksi vippifirmasta. Helppouden ja nopeuden suhteen yrityksen kautta lainaaminen onkin yleisesti selvä voittaja.